panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

För er inom medicin industrin – hur ska det CE-märkas?

Om du äger ett företag som vill sälja produkter inom medicin men är osäker på hur märkningen går till finns det hjälp att få.

Att hålla koll på alla krav produkten måste uppfylla kan kännas svårt om du inte har rätt information. Genom att ta hjälp kommer produktionen och försäljningen att gå smidigare.

Vad är CE-märkning?

Alla produkter ute på marknaden bör vara säkra för köparen. Därför har EU ställt vissa krav på produktionen av olika produkter och en CE-märkning innebär att produkten uppfyller kraven. De krav som CE-märkning innebär är grundläggande hälso-, miljö och säkerhetskrav. Kraven gäller inte enbart för tillverkaren utan även för importörer av olika produkter.

Märkningen är ett krav om produkten är till försäljning inom EU. Du som tillverkare är ansvarig för att produkterna uppfyller kraven ett tillstånd för märkningen är dock inte nödvändig. Det finns dock vissa produkter som måste ett allmänt organ måste granska, då behöver du alltså inte göra det själv. Är det däremot en produkt som inte behöver genomgå granskning är det upp till dig att granska. Granskar du själv tillkommer ingen avgift, däremot gör måste du betala om någon annan granskar.