panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Säkerheten på företaget

Fler och fler företag väljer att köpa in hjärtstartare på sina arbetsplatser. Om det är en stor arbetsplats så kan det finnas anledning att ta sig en funderare på om detta skulle kunna vara en bra idé. Samtidigt så är det dumt att vänta tills olyckan är framme. Det är en liten kostnad med säkerheten på företaget om det kan rädda liv.

Idag så finns det ett bra utbud på nätet med hjärtstartare som kan passa på ert företag. Ta kontakt med HLR-hjälpen som säljer utrustning för detta. De kan hjälpa er att ta fram produkter för det behov som ni har på just ert företag. De kan även hålla i utbildningar inom området. Det kan finnas en anledning att personalen få genomgå en utbildning inom hjärt- och lungräddning samt hur den hjärtstartare ni köpt fungerar. Den utbildning som ni får genomgå kommer ni att kunna ha användning för även om ni inte är på arbetet.

Även om det inte finns stora säkerhetsrisker på företaget så finns det anledning att titta över vad som behöver göras för att säkra upp det som behövs. Det kan just vara detta med hjärtstartare och det är ju bättre att lösa detta innan något händer. På företaget ska ett regelbundet arbetsmiljöarbete pågå och det är viktigt att alla är medvetna om detta och hjälper till att komma med förslag på förbättringar. Prata med företagets arbetsmiljöombud om det är något som behöver åtgärdas säkerhetsmässigt.