panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Firmafest – hur gör man?

Det finns många anledningar till varför en firmafest kan vara en bra idé: kanske man vill fira företagets framgång, belöna sina anställda med en rolig kväll eller bara ge alla en chans att lära känna varandra bättre. Men när man anordnar en firmafest finns det saker man bör tänka lite extra noga på.

Välj en bra lokal eller plats

En fest börjar alltid med en bra plats att vara på. På kontoret kan ju vara en möjlighet, men det är nog roligare att hålla den någon annanstans. Ett tips är att se om något hotell i närheten har en passande lokal som går att hyra. Är det rätt tid på året kan man ju även se om det inte går att ha firmafesten utomhus.

Se till att ge folk en bra icebreaker

Det är lätt hänt att samtalsämnet på firmafesten kommer att kretsa kring arbete; detta är ju trots allt vad alla vet att de har gemensamt. Men det är bra att uppmana till annat för folk ska få en chans att komma närmare varandra och slappna av något mer. Ett tips kan vara att se till att detta börjar redan vid ingången.

Se till att maten passar alla

Har man planerat att festen ska inkludera middag är det bra att fråga var och en om de har några speciella krav på maten. Det är trots allt inte ovanligt med matallergier av olika slag, men har man även någon som är vegetarian är ju detta också något man behöver veta.

Inkludera aktiviteter

Gruppaktiviteter kan göra sig riktigt bra på en firmafest. Det ger alla en chans att göra något roligt tillsammans samtidigt som de får en utmaning som kanske kräver samarbete för att överkomma. Det finns mängder med bra aktiviteter man kan välja mellan beroende på vilka förutsättningar man har.