panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Hur får jag en förmånscykel via jobbet?

Cykling är ett mer miljövänligt alternativ än bil, samtidigt som du får motion på väg till jobbet. De senaste åren har det blivit alltmer populärt att välja cykel som fordon, speciellt då cyklarna utvecklas i rasande takt. Priset har dock stigit i takt med utvecklingen och därför är en förmånscykel via jobbet ett bra alternativ. Du hittar mer information här.

Allt fler företag erbjuder förmånscykel

Inte enbart privatföretag erbjuder idag förmånscykel till sina anställda. Bland annat kommunanställda blir erbjudna förmånen också. Trots att det har blivit vanligare är det inte alla som vet vad det innebär att skaffa en förmånscykel.

Det går till så att du beställer din cykel via din arbetsgivare och betalar av den varje månad med ett avdrag på lönen. Eftersom du inte skattar på en förmånscykel kommer priset att bli lägre än om du köper den själv.

Köp eller lämna tillbaka

Då du har haft din cykel i tre år kan du bestämma om du vill betala bort återstående belopp eller om du vill lämna tillbaka cykeln. En förmånscykel går således att jämföra med leasing av bil. Vanligt är att du får en generös rabatt på cykeln om du väljer att behålla den.