panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Snabba tips för dig som söker jobb

Att vara arbetslös är en tuff situationen, även om du har a-kassa och ett gott sparande. Det är en konstant oro och ängslighet såvida arbetslösheten inte är självvald. Har du valt att lämna ditt arbete för att söka lyckan någon annanstans kanske arbetslösheten är en tid av hopp och spänning. Hur som helst är det dags att hitta ett nytt jobb!

Kolla företagssajter

Istället för att hänga på arbetsförmedlingens hemsida och leta efter annonser kan du googla på arbeten och företag som intresserar dig. Är du ute efter ett säljjobb kan du hitta företag, både stora och små, som är inom en bransch du är van vid eller intresserad av. De flesta företagssajter har en kategori där de lägger upp tillgängliga tjänster. Andra tar emot ansökningar löpande, även om det inte finns några lediga jobb just nu. Direktkontakt med företaget är lättare än att gå vida Arbetsförmedlingen. Det visar också på att du är intresserad av just deras företag.

Ditt varumärke

Hur lyfter du fram dig själv? Vilken information kan en möjlig arbetsgivare hitta om dig online? Idag blir de flesta kandidater googlade och de hittar lätt dina sociala medier. Hur utmärker du dig själv via LinkedIn eller i ditt personliga brev? Vad är unikt med dig? Arbeta på ditt varumärke, det som skiljer dig från mängden och som kan locka en arbetsgivare förutom dina tidigare arbetserfarenheter. Fundera på hur du vill bli sedd: har du varit delaktigt och styrt några framgångsrika projekt? Är du en bra talare eller vill du bli sedd som personen som hjälper andra. Passa även på att gå kurser eller lyssna på föreläsningar inom de område du vill framhäva hos dig själv.