panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Att ha ett rent kontor

Ett rent och fräscht kontor är viktigare än vad man kan tro. Det bidrar till en bättre arbetsmiljö, ger ett bättre intryck för eventuella besökare och bevarar lokalens skick. Vi tänkte prata lite mer om vikten av ett välskött kontor, men också ge några tips på hur man upprätthåller det på bästa sätt.

För personal och besökare

Personal spenderar en stor del av av sin dag, och sitt liv för den delen, på just kontoret. När man spenderar så mycket tid på en och samma plats så är det viktigt att trivas. Man kan enkelt fråga sig själv hur det känns när det blivit lite väl stökigt hemma, det är ingen trivsam miljö. För att de anställdas arbetsmiljö ska vara bra krävs många saker, en ren och fräsch arbetsplats är ett exempel. Det har inte bara att göra med ett fräscht intryck, det finns även en hälsoaspekt i det hela. Det är helt enkelt lättare att bli sjuk på en ohygienisk arbetsplats.

Får man någonsin besök på sitt kontor så vill man självklart göra ett gott intryck. Det kan handla om en potentiell ny anställd, en vanlig besökare eller kanske en kund. Då vill man inte ge intrycket av att vara slarvig.

Hur håller man kontoret rent?

Det absolut bästa är alltid att ha ordentliga rutiner, som det inte slarvas med. Antigen inför man ett städschema där alla hjälps åt, eller så anlitar man en städfirma. Det gäller att vara noga med sitt val, du vill kunna lita på att städfirman gör ett ordentligt jobb. Leta efter en städfirma du kan ha en riktig dialog med, ett exempel på en sådan är Nox AB. Prata med firman och berätta om ditt behov, i många fall kan man skräddarsy en lösning man blir nöjd med.